logo

Άγιοι Τόποι

545
(0 votes)
Additional Info
 • Χώρα: Ισραήλ
 • Αναχωρήσεις: 2/3 15/3 18/4 7/5
 • Price: 545
 • Days: 6
 • Booked Date: 1
0 comments
Περιγραφή
Άγιοι Τόποι

6 μέρες αεροπορικώς Λύδδα - Ιερουσαλήμ - Βηθλεέμ - Μονή Τίμιου Σταυρού - Όρος των Ελαίων - Βηθανία - Ιερές Μονές Αββα Θεοδοσίου και Αγίου Σάββα - Μπετσαχούρ - Ιεριχώ - Μασάντα - Ειν Γκέντι - Νεκρά Θάλασσα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πλουσιοπάροχο μπουφέ πρωινό καθημερινά.

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ( πρωινή αναχώρηση & βραδινή επιστροφή)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό σε μπουφέ (Σύνολο 05)
 • Δείπνο καθημερινά εντός του ξενοδοχείου (Σύνολο 05)
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Αποκλειστικά έμπειρη αρχηγός & επίσημη ξεναγός στους Αγίους Τόπους Σοφία Σφυρόερα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής .
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ
 • Φ.Π.Α. όπου προβλέπεται
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Φιλοδωρήματα.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίου( 150,00€ κατ’ άτομο)
 • Οτιδήποτε στο προτεινόμενο πρόγραμμα αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ανάβαση και κατάβαση με τελεφερίκ και είσοδος στη Μασάντα (76 NIS: 19€) ή μόνο ανάβαση ή μόνο κατάβαση και είσοδος στον χώρο 58 NIS: 14,5€)
 • Ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (ανάβαση και κατάβαση με τελεφερίκ 16€, με ταξί 10€ κατ’ άτομο)
 • Μετάβαση στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (με ταξί 10€ κατ’ άτομο)
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Ημέρα 1Ημέρα 2Ημέρα 3Ημέρα 4Ημέρα 5Ημέρα 6
Αθήνα - Τελ Αβίβ - Λύδδα - Ιερουσαλήμ(ξενάγηση πόλης) - Βηθλεέμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη σε δύο ώρες περίπου και άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα (Λοντ), όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για την Ιερουσαλήμ. Άφιξη & αναχώρηση για το Μουσείο Ιστορίας της Ιερουσαλήμ (40 NIS = 6€ περίπου) στο οποίο εκτίθενται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που περιγράφουν την εξέλιξη της πόλης μέσα σε μια περίοδο τεσσάρων χιλιετηρίδων (ο συγκεκριμένος χώρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον δημοφιλών μεταξύ των τουριστών διότι εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον προσφέρει μια πανοραμική άποψη ολόκληρης της πόλης). Προσκύνημα και ξενάγηση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκονται ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Χριστός. Επίσκεψη στην Προβατική Κολυμβήθρα και το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρα Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό Μνήμα της Παναγίας στη Γεθσημανή. Το απόγευμα επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου βρίσκονται το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφος του Δαβίδ και το σπίτι του ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε η Παναγία. Επίσκεψη στο Δυτικό Τείχος (Τείχος των Δακρύων). Μεταφορά στη Βηθλεέμ , τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση .

Βηθλεέμ - Μονή Τιμίου Σταυρού - Όρος των Ελαίων - Βηθανία - Ιερές Μονές Άββα Θεοδοσίου και Αγίου Σάββα - Μπετσαχούρ - Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (08:00 π.μ.) για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, την ωραιότερη και αρχαιότερη Μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, όπου φυτεύτηκε από τον Λωτ το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου βρίσκεται ο τόπος της Ανάληψης του Χριστού και στη συνέχεια στη Βηθανία, όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Ακολούθως προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης και προαιρετική μετάβαση με ταξί (10 €) στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες), πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Αναχώρηση για το Μπετσαχούρ, το χωριό των ποιμένων, όπου μετά από προαιρετικό, παραδοσιακό, ελαφρύ γεύμα, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ. Προσκύνηση και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Γέννησης και το Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ιεριχώ(Σαραντάρι, Μονή Προφήτη Ελισαίου, Ιορδάνης, Μονή Άββα Γερασίμου) - Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (07:00 π.μ.) για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο (ανάβαση με τελεφερίκ 16€, με ταξί 10€ κατ’ άτομο) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος) και στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου και αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

Βηθλεέμ - Μασάντα - Έϊν Γκέντι - Νεκρά Θάλασσα - Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί (07:00 π.μ.). Διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα ανέβουμε με τελεφερίκ στη Μασάντα (76 NIS: 19€ ανάβαση και κατάβαση και είσοδος στον χώρο ή 58 NIS: 14,5€ ανάβαση ή κατάβαση και είσοδος στον χώρο), το οχυρό-ανάκτορο που είχε χτίσει ο Ηρώδης (37-31 π.Χ.) πάνω σε ένα απομονωμένο βραχώδες υψίπεδο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου κατά τη διάρκεια του Α΄ Ιουδαϊκού Πολέμου οχυρώθηκαν 960 επαναστάτες Σικάριοι με τις οικογένειές τους μετά την πτώση της Ιερουσαλήμ και την καταστροφή του Ναού από τους Ρωμαίους, για να βρουν τελικά τον θάνατο μετά τη θρυλική πολιορκία (73-74) από τον Ρωμαίο διοικητή της Ιουδαίας Σίλβιο Φλάβιο. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα φτάσουμε στην όμορφη όαση του Εΐν Γκεντί,(5,00€ η είσοδος – εξ ιδίων) στη δυτική όχθη της Νεκράς Θάλασσας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να κολυμπήσουμε στις δροσερές ιαματικές πηγές του. Αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο της Γης (στο βαθύτερο σημείο της 700 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας). Εδώ δεν μπορείτε να κολυμπήσετε, αλλά να «επιπλεύσετε» στα ιαματικά νερά της λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μεταλλικών αλάτων (32% αλάτι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

Γαλιλαία(Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Καπερναούμ, Τιβεριάδα))

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί (07:00 π.μ.) για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Προαιρετική κρουαζιέρα και γεύμα με θαλασσινά ή φαλάφελ στη λίμνη Γεννησαρέτ. Στη συνέχεια προσκύνημα στους Ιερούς Ναούς των Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ και την πόλη της Τιβεριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ιερουσαλήμ(Γιάντ Βασέμ) - Τελ Αβίβ - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση (08:30 π.μ.) για το Γιαντ Βασέμ το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ (δωρεάν είσοδος). Αναχώρηση για το Τελ Αβίβ. Πανοραμική περιήγηση της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για την Αθήνα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλε ένα μήνυμα

Κάντε κράτηση